Een goede virusscanner is noodzakelijk op uw computer!

Om te voorkomen dat uw computer besmet wordt met een virus of malware is een goede virusscanner noodzakelijk. Een goede virusscanner zorgt er voor dat kwaadwillenden op geen enkele manier toegang kunnen krijgen op uw computer. Op wat voor manier ook. Uw persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, inlog gegevens en gevoelige informatie over bijvoorbeeld internetbankieren zijn van u! daar moeten anderen vanaf blijven.

Het overkomt ons allemaal wel eens… Je bent aan het surfen op het internet en klikt op een link waarvan u denkt dat deze betrouwbaar is.

Je denkt dat u op een linkje naar een andere pagina klikt en ineens begint uw computer raar te doen. Er verschijnen rare pop-ups in uw scherm en ineens is uw computer een stuk trager dan dat hij was. Of je ontvangt een phishing e-mail die je niet als nep herkent. In deze phishing e-mal wordt dan gevraagd Ook komt het wel eens voor dat u ineens een andere startpagina heeft dan dat u had. De link waarop u geklikt heeft, waarvan u dacht dat die betrouwbaar was installeert soms ongevraagd en zonder uw medeweten een virus of malware. Sommige virussen blokkeren de werking van uw pc zodanig dat er niet meer mee te werken valt. Soms zelfs zo erg dat u een melding krijgt dat uw pc enkel tegen betaling weer bruikbaar gemaakt wordt. Dat noemt men ransomware. Trap daar niet in. Betaal niets! Neem een goede virusscanner. Wij kunnen een virusscanner voor u installeren via computerhulp op afstand!

Wat is ransomware

Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken. De Nederlandse term is daarom gijzel-software. Ransomware is erg vervelend. Door de variant die al je bestanden versleutelt (ook wel cryptoware genoemd) kun je ongemerkt bijvoorbeeld je hele foto-archief of muziekverzameling, inclusief aangesloten back-ups, verliezen. Oudere en nu minder vaak voorkomende varianten van ransomware blokkeren alleen de internetbrowser of het opstarten van de computer. 

Is een gratis virusscanner ook goed

Een goede virusscanner die gratis wordt aangeboden is ook goed. De meeste virusscanners die gratis worden aangeboden zijn vaak voldoende. Natuurlijk zitten er wel beperkingen ingebouwd. De extra functionaliteit die je wel krijgt bij de betaalde versie zit niet verwerkt in de gratis versie. Er zijn verschillende gratis goede virusscanners verkrijgbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

AVGAVASTAVIRASOPHOS.  

Wij kunnen voor u een gratis goede virusscanner installeren. Neem daarvoor contact met ons op.